TY - JOUR ID - 4738 TI - تعیین سبد بهینه سهام با استفاده از روش ارزش در معرض خطر JO - نظریه های کاربردی اقتصاد JA - ECOJ LA - fa SN - AU - اصغرپور, حسین AU - رضازاده, علی AD - دانشیار اقتصاد دانشگاه تبریز AD - استادیار اقتصاد دانشگاه ارومیه Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 2 IS - 4 SP - 93 EP - 118 KW - سبد بهینه سهام KW - ارزش در معرض خطر KW - شرکت‌های صنایع غذایی KW - بورس اوراق بهادار تهران DO - N2 - هدف اصلی این مطالعه تعیین پرتفوی بهینه سهام شرکت­های صنایع غذایی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. در این راستا از آمار و اطلاعات قیمت­های هفتگی سهام شرکت­های منتخب طی دوره دی ماه 1387 تا دی ماه 1390استفاده شده است. یافته­های تجربی این مطالعه شامل محاسبه ارزش در معرض خطر (Var) هر یک از سهام با رویکرد پارامتریک و روش واریانس- کوواریانس و تعیین وزن­های بهینه پرتفوی متشکل از سهام شرکت­های مذکور می­باشد. بهینه­سازی سبد سهام به صورت حداقل سازی ارزش در معرض خطر پرتفوی با توجه به بازده مورد انتظار معین از طریق برنامه­ریزی غیرخطی انجام یافته است. بر اساس نتایج به دست آمده، بالاترین وزن در سبد بهینه به سهامی تعلق دارد که بازدهی مورد انتظاری بالایی داشته و پایین­ترین ارزش در معرض خطر را در بین شرکت­های مورد مطالعه دارند. همچنین سبد بهینه تعیین شده حساسیتی نسبت به تغییر سطح اطمینان VaR محاسبه شده نداشته و افزایش سطح اطمینان بدون تغییر وزن­های سبد بهینه تنها میزان ارزش در معرض خطر سهام و سبد را افزایش می­دهد. UR - https://ecoj.tabrizu.ac.ir/article_4738.html L1 - https://ecoj.tabrizu.ac.ir/article_4738_7826523db441a9758a38f35042481b8e.pdf ER -